Verantwoord zonnen is gezond voor lichaam en geest!

Zonlicht is gezond!

Natuurlijk! Tel het aantal glimlachen per wandeling op een zonnige dag. Zonlicht is een goede remedie tegen een scala van frequent voorkomende huidziekten zoals: acne, psoriasis en eczeem. De zon is vaak effectiever dan de smeersels van de dermatoloog.

Maar het belangrijkste zijn de niet te meten positieve psychische en sociale effecten van verstandig zonnen. Het gaat hierbij om het welbevinden van miljoenen landgenoten die zonlicht als een schone, goedkope en effectieve vorm van stressreductie ervaren.

Op deze pagina vindt u 10 richtlijnen, links naar artikelen en websites over verantwoord zonnen, een uitgebreide vraag- en antwoordlijst, en tabel waarmee u zelf uw huidgevoeligheid kunt bepalen.

 

Algemeen

U kunt om verschillende redenen het hele jaar gebruik maken van de zonnebank.

In het voorjaar en gedurende de zomer als voorbereiding op de vakantiezon, zo bouwt de huid meer weerstand op tegen de zomerzon.

Maar ook in het najaar of winter ondervindt u het positieve effect van de zonnebank. Bijvoorbeeld om het zomerkleurtje bij te houden, of in de winter als voorbereiding op de wintersport en bij een winterdepressie als de zon buiten het laat afweten, of misschien simpelweg om je even lekker te voelen.


Hygiene

De zonnebanken worden door onze medewerkers na ieder gebruik hygienisch gereinigd. Na de reiniging staat de zonnebank weer tot uw beschikking waarbij handdoek en UV-brilletje standaard in de kabine aanwezig zijn.


10 richtlijnen

Sun Inn Sittard  Geniet van de zon, maar denk aan uw huid.

Sun Inn Sittard  Zonnebrand: laat de huid voorzichtig wennen aan de zon.

Sun Inn Sittard  Zoek de schaduw op in plaats van de volle zon, zeker tussen 12.00 en 15.00 uur.

Sun Inn Sittard  In de volle zon zo mogelijk een petje of zonnehoed en kleding.

Sun Inn Sittard  Gaat u lang in de zon? Smeer onbedekte huid dan in met een antizonnebrandmiddel.

Sun Inn Sittard  Zonnebaden en het gebruik van zonneapparatuur over aan mensen boven de 15 jaar met huidtype 2, 3 en 4.

Sun Inn Sittard  Volg gebruiksinstructies van zonneapparatuur nauwkeurig op.

Sun Inn Sittard  In een zonnestudio altijd persoonlijk advies.

Sun Inn Sittard  Ga uit de zon en zeker niet onder de zonnebank als uw huid vreemd reageert met bijvoorbeeld uitslag, jeuk of snelle verbranding. Raadpleeg een arts.

Sun Inn Sittard  Bij sommige huidaandoeningen helpt UV-straling, bij andere juist niet. Vraag informatie bij een (huid)arts.